Sol Banner
Sağ Banner
Sol Banner
Sağ Banner

Kurallar TurkOyuncu.com.tr Forum Kuralları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Puanları 3
Çözümler 0
@Admin

TurkOyuncu.com.tr Forum Kuralları​

Bu kurallar, TurkOyuncu forumunun düzenli, saygılı ve eğlenceli kalması için üyeler tarafından uyulması gereken esaslardır. Forum’a yazı gönderen herkes bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

1. Genel Sorumluluk​

• Forumda yazılan yazılardan mesaj sahibi üye sorumludur. Yönetim, üyelerin yazılarından kaynaklanan hukuki sorumlulukları üstlenmez.
  • Gerçek ad, kullanıcı adı, avatar ya da imza içinde hakaret, iftira ya da özel bilgi içeren paylaşımlardan kaçınılmalıdır.

2. Yasalara Uygunluk​

• Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve yürürlükteki uluslararası düzenlemelere aykırı içerikler paylaşılmaz.
  • Telif hakkıyla korunan materyallerin (oyunlar, resimler, rehberler vb.) izin alınmadan paylaşılması yasaktır.
  • Yasadışı ürünler, hack, cheat, torrent, warez gibi korsan veya yasaklı içerikler tanıtılamaz veya paylaşılmaz.

3. Küfür, Hakaret ve Taciz​

• Kullanıcılar arası hakaret, küçümseme, nefret söylemi, tehdit, cinsiyetçi / ırkçı / dini ayrımcılık içeren ifadeler yasaktır.
  • Küfür ya da argo kullanımından kaçınılmalı; yazı dili anlaşılır ve saygılı olmalıdır. Büyük harflerle tamamı yazılmış mesajlar bağırıyormuş gibi algılanır ve hoş karşılanmaz.

4. Konu ve İçerik Düzeni​

• Konular ilgili bölümlere açılmalıdır. Yanlış yere açılan konular moderatör / yönetici tarafından uygun bölüme taşınabilir ya da silinebilir.
  • Aynı konu başlığıyla (aynı içerikle) birden fazla kez konu açılmamalıdır ("mükerrer konu"). Önce arama yapılması önerilir.
  • Konu başlığı içeriği açıkça ifade etmelidir; “acil”, “lütfen yardım”, “bakar mısınız” gibi ifadeler yerine konunun ne ile ilgili olduğu yazılmalı.

5. Reklam ve Tanıtım​

• Forum ticari amaçlı reklam, satış ya da tanıtım içeren mesajlara kapalıdır, özel anlaşmalar dışında resmi sponsorluk ya da tanıtım izinleri hariç.
  • Sunucu tanıtımı ya da üyelik linkleri özel bölümler / izinlerle yapılmalı; izinsiz link paylaşımı ceza sebebi olabilir.

6. Özel Bilgiler ve Gizlilik​

• Kişisel veriler (telefon, kimlik numarası, adres, e-posta vb.) izinsiz şekilde paylaşılmaz. Başkalarının özel bilgileri ifşa edilemez.
  • Üyeler özel mesajlaşmalarını kamuya açık olmayan şekilde tutmalıdır; özel yazışmaların forumda gözükmesi yasaktır.

7. İmza, Avatar ve Profil Kullanımı​

• Avatar ve imza görselleri forum kurallarına uygun olmalı; müstehcen, şiddet içerikli, nefret söylemi içeren imgeler veya metinler kullanılmamalıdır.
  • İmza maksimum ölçüleri ve link kullanımı yönetimin belirlediği sınırları aşmamalıdır.

8. Aynı Üyelik / Spam / Flood / Bot Kullanımı​

• Bir kişi birden fazla üye hesabı açamaz. Aynı üye tarafından farklı isimlerle yapılan hesaplar tespit edilirse, tüm hesaplar kalıcı olarak kapatılabilir.
  • Mesaj amaçlı flood yapmak (aynı içeriği / konuyu farklı yerlerde sürekli paylaşmak), spam, gereksiz paylaşım yasaktır.
  • Bot ya da otomatik yazı gönderen uygulamalar kullanmak izin verilmez.

9. Moderasyon ve Ceza İşlemleri​

• Kurallara uymayan içerikler silinebilir, düzenlenebilir veya taşınabilir. Moderatör / yönetici kararları kesindir.
  • İlk ihlalde uyarı, tekrarlanan ihlallerde geçici yasaklama, ağır durumlarda kalıcı ban uygulanabilir.
  • Yönetim, kuralların değişmesi ya da yeni kurallar eklenmesi hakkını saklı tutar; bu değişiklikler ilan edildikten sonra geçerlidir.

10. Forumun Amacı ve Saygı Kültürü​

• TurkOyuncu forumu, oyuncular arasında bilgi paylaşımı, sunucu tanıtımı, rehberler, problem çözme gibi faydalı amaçlarla kullanılmalıdır. Tartışma, eleştiri olabilir; fakat saygı sınırları içinde.
  • Görüş ayrılıklarında nazik bir dil kullanılmalıdır. Küfür, hakaret veya aşağılama yerine fikir savunulmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri