TurkOyuncu.com.tr Forum Kuralları
Bu kurallar, TurkOyuncu forumunun düzenli, saygılı ve eğlenceli kalması için üyeler tarafından uyulması gereken esaslardır. Forum’a yazı gönderen herkes bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.
1. Genel Sorumluluk
- Forumda yazılan yazılardan mesaj sahibi üye sorumludur. Yönetim, üyelerin yazılarından kaynaklanan hukuki sorumlulukları üstlenmez.
- Gerçek ad, kullanıcı adı, avatar ya da imza içinde hakaret, iftira ya da özel bilgi içeren paylaşımlardan kaçınılmalıdır.
2. Yasalara Uygunluk
- Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve yürürlükteki uluslararası düzenlemelere aykırı içerikler paylaşılmaz.
- Telif hakkıyla korunan materyallerin (oyunlar, resimler, rehberler vb.) izin alınmadan paylaşılması yasaktır.
- Yasadışı ürünler, hack, cheat, torrent, warez gibi korsan veya yasaklı içerikler tanıtılamaz veya paylaşılmaz.
3. Küfür, Hakaret ve Taciz
- Kullanıcılar arası hakaret, küçümseme, nefret söylemi, tehdit, cinsiyetçi / ırkçı / dini ayrımcılık içeren ifadeler yasaktır.
- Küfür ya da argo kullanımından kaçınılmalı; yazı dili anlaşılır ve saygılı olmalıdır. Büyük harflerle tamamı yazılmış mesajlar bağırıyormuş gibi algılanır ve hoş karşılanmaz.
4. Konu ve İçerik Düzeni
- Konular ilgili bölümlere açılmalıdır. Yanlış yere açılan konular moderatör / yönetici tarafından uygun bölüme taşınabilir ya da silinebilir.
- Aynı konu başlığıyla (aynı içerikle) birden fazla kez konu açılmamalıdır ("mükerrer konu"). Önce arama yapılması önerilir.
- Konu başlığı içeriği açıkça ifade etmelidir; “acil”, “lütfen yardım”, “bakar mısınız” gibi ifadeler yerine konunun ne ile ilgili olduğu yazılmalı.
5. Reklam ve Tanıtım
- Forum ticari amaçlı reklam, satış ya da tanıtım içeren mesajlara kapalıdır, özel anlaşmalar dışında resmi sponsorluk ya da tanıtım izinleri hariç.
- Sunucu tanıtımı ya da üyelik linkleri özel bölümler / izinlerle yapılmalı; izinsiz link paylaşımı ceza sebebi olabilir.
6. Özel Bilgiler ve Gizlilik
- Kişisel veriler (telefon, kimlik numarası, adres, e-posta vb.) izinsiz şekilde paylaşılmaz. Başkalarının özel bilgileri ifşa edilemez.
- Üyeler özel mesajlaşmalarını kamuya açık olmayan şekilde tutmalıdır; özel yazışmaların forumda gözükmesi yasaktır.
7. İmza, Avatar ve Profil Kullanımı
- Avatar ve imza görselleri forum kurallarına uygun olmalı; müstehcen, şiddet içerikli, nefret söylemi içeren imgeler veya metinler kullanılmamalıdır.
- İmza maksimum ölçüleri ve link kullanımı yönetimin belirlediği sınırları aşmamalıdır.
8. Aynı Üyelik / Spam / Flood / Bot Kullanımı
- Bir kişi birden fazla üye hesabı açamaz. Aynı üye tarafından farklı isimlerle yapılan hesaplar tespit edilirse, tüm hesaplar kalıcı olarak kapatılabilir.
- Mesaj amaçlı flood yapmak (aynı içeriği / konuyu farklı yerlerde sürekli paylaşmak), spam, gereksiz paylaşım yasaktır.
- Bot ya da otomatik yazı gönderen uygulamalar kullanmak izin verilmez.
9. Moderasyon ve Ceza İşlemleri
- Kurallara uymayan içerikler silinebilir, düzenlenebilir veya taşınabilir. Moderatör / yönetici kararları kesindir.
- İlk ihlalde uyarı, tekrarlanan ihlallerde geçici yasaklama, ağır durumlarda kalıcı ban uygulanabilir.
- Yönetim, kuralların değişmesi ya da yeni kurallar eklenmesi hakkını saklı tutar; bu değişiklikler ilan edildikten sonra geçerlidir.
10. Forumun Amacı ve Saygı Kültürü
- TurkOyuncu forumu, oyuncular arasında bilgi paylaşımı, sunucu tanıtımı, rehberler, problem çözme gibi faydalı amaçlarla kullanılmalıdır. Tartışma, eleştiri olabilir; fakat saygı sınırları içinde.
- Görüş ayrılıklarında nazik bir dil kullanılmalıdır. Küfür, hakaret veya aşağılama yerine fikir savunulmalı.