Sol Banner
Sağ Banner
Sol Banner
Sağ Banner

Kurallar Şikayet ve Öneriler Bölümü Kuralları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Puanları 3
Çözümler 0
@Admin

⚙️ Şikayet ve Öneriler Bölümü Kuralları​

Bu bölüm, TurkOyuncu topluluğun sesini duyurması, önerilerde bulunması ve rahatsızlık veren durumları yönetim ile paylaşması amacıyla oluşturulmuştur. Aşağıdaki kurallara uyulması, hem forumun düzeni hem de şikayet / öneri süreçlerinin sağlıklı işlemesi için önemlidir.

1. Amaç ve Kapsam​

• Bu bölüm, site içi sorunların, hizmetin iyileştirilmesine yönelik önerilerin ve kullanıcı deneyimini etkileyen problemlerin paylaşılması içindir.
  • Teknik aksaklıklar, kullanım zorlukları, sunucu tanıtımı sırasında yaşananlar vs. konular burada gündeme getirilebilir.

2. Uygun Konu Başlıkları​

• “Öneri: …” başlığıyla başlayan öneriler
  • “Şikayet: …” başlığıyla başlayan bildirimler (örneğin; site fonksiyonel hataları, reklam gösterimiyle ilgili sıkıntılar)
  • Hizmet kalitesi, örnek sunucu tanıtımları, rehberlerin eksikliği gibi yapıcı eleştiriler

3. Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• Başlık net olmalı; örneğin “Rehberlerde kategori filtresi eksik” veya “Sunucu tanıtımında görsel yükleme sorunu” gibi.
  • Aynı şikayet / öneri daha önce yapılmışsa, tekrarlamamak adına arama yapın ve varsa ilgili konuya yorum ekleyin.

4. Dil ve Üslup​

• Şikayet ya da öneri sunarken saygılı ve yapıcı bir dil kullanın.
  • Küfür, hakaret, aşağılama veya saldırgan söylemler kesinlikle yasaktır.
  • Konuyu net şekilde açıklayın: Ne zaman oldu, hangi bölümde, hesapla mı alakalı, cihaz veya tarayıcı farkı var mı vb.

5. Gereksiz Paylaşımlardan Kaçının​

• Spam içerikler, konu dışı tanıtımlar, reklam amaçlı paylaşımlar bu bölümde uygun değildir.
  • Çok kısa ve açıklamadan yoksun “site çok yavaş”, “burada hata var” gibi paylaşımlar yerine, problemi detaylandırın.

6. Görsel / Ekran Görüntüleri Kullanımı​

• Sorun ya da öneriler daha iyi anlaşılması için ss (screenshot) veya video gibi görseller ile desteklenebilir; ancak özel bilgiler içermemelidir.
  • Görsel paylaşırken başkalarının kişisel ya da özel bilgileri belli olmasın.

7. Yönetim Tebrikleri & Cevap Beklentileri​

• Yönetim kullanıcıların şikayet / önerilerine olabildiğince hızlı yanıt vermeye çalışacaktır.
  • Bazı durumların çözümü zaman alabilir; takip etmek için konuya zaman içinde yorum eklenebilir.
  • Yönetim, önerilerin değerlendirilip edilemeyeceği konusunda geri bildirim verecektir.

8. Cezai Durumlar​

• Kurallara uymayan paylaşımlar silinebilir ya da düzenlenebilir.
  • Küfürlü, hakaret içeren veya spam niteliği taşıyan içerikler için uyarı verilecek, tekrarı halinde geçici veya kalıcı yasaklamalar uygulanabilir.
  • Aynı kullanıcı tarafından sürekli tekrar edilen şikayet/öneri tipleri, moderasyon tarafından birleşik bir şekilde ele alınabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri